11.20.2011

[Trøkk...]

Glad söndag vänner!

Hoppas dagen har varit härlig och rogivande på alla de sätt!
"Härlig", så vill iallafall jag beskriva min söndag. Små julkänslor har sakta smugit sig på efter en tur ut på landet och en mysig, småskalig julmarknad i Adelöv. Ca 45 minuters biltur ut i skogen nalkades förvånansvärt snart ett fält med parkerade bilar. Vi klämmer in oss bland plåtskalen och hoppar ut ur vårt, med förväntan som små barn. Vi trampar lerig mark och fyller lungorna med frisk och fuktig skogsluft. Doften är berusande. Uppför backen och vi möts av ett smärre folkhav med glatt lynne och bubblande röster. Underbart! Här börjar det. Varmkorv, stekt strömming på knäcke, lussebullar, pepparkakor och rykande glögg. Bland folket ger sig tomten till känna med glatt humör och en bjudkorg fylld med gott. I ett hörn står Josef och Maria med sina får. I ett annat, en man som tillagar härligt doftande brända mandlar. Vi träffar en bedårande tant i kaffeboden som berättar att hon kommer från orten Himmlarum...
Ja, allt detta och mer, har idag insupits med stor glädje och en om möjligt större längtan till december månad och juletid.


När jag ändå sitter här vill jag också passa på och tipsa er om dessa fantastiska etiketter med djurtryck! Perfekt till årets julklappsinslagning för den som tycker om att krydda till det lite extra.

Det är det norska företaget Trøkk som står bakom dessa underbaringar.
Klicka hem ett gäng!


 Denna fina tändsticksask är inte heller så pjåkig. Gillar den skarpt. Även den från Trøkk!


Dags att pusta ut!
Kram // Fröken M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...