2.27.2012

[ Vårvibbar ]


"Allt gott, är gott ihop!" brukar en god vän säga vid passande tillfälle. Då menar han allt i matväg. På den punkten vet jag inte riktigt om jag håller med. Men kanske är det så när det gäller favoritsakerna! Varit i farten idag och knäppt foton som vibrerar vår i mina ögon. Samlat ihop några ting och arrangerat dem så att de representerar just den känslan som jag är ute efter. Pastelligt, mjukt och varmt. Nog är det gott alltid!


De underbara keramikskålarna kommer från Tine K.


Påväg in till tvättstugan uppmärksammade jag ett hav av knoppar i rabatten och dessutom utslagna snödroppar. Väldigt fint!Hoppas ni har en god start på veckan! // Fröken M.

2.24.2012

[ Mixa mönster ]


Fredag på schemat, och det känns lika bra varje gång. En känsla av ro och glädje!
Har på morgonkvisten knåpat och klippt i tyg. Målet är att det ska skapas kuddar. Eller snarare kuddöverdrag. Vi får se hur det går och när det blir klart. Lovar att återkomma med bilder.

Att mixa mönster. Här, prickig klänning och randig sjal. Tycker man ska våga olika mönster kombinerade i samma outfit. Snyggt och personligt. Tipset är att hålla sig till samma färgpallett. Samma regel vill jag påstå gör sig bäst även i inredningen. Dock är regler till för att brytas, enligt vissa. Man gör som man tycker bäst. Miss match har trots allt varit en enorm trend de senaste åren.
Det är personligheten som ska framhävas.
Go for it!

Önskar er alla en fantastisk helg! // Fröken M.

2.23.2012

[ Vårens första dag ]


Vårens första dag...
Mm, det smakar ljuvligt med dem orden på tungan.
Vaknade extra tidigt då solens strålar trängde in genom persiennen i mitt sovrum. I vetskapens ögonblick, att dagen bär sol i väskan, spritter det i kroppen och ett studds ur sängen blir min omedelbara reflex. Glädje!Med solen föds livet. Människor tinar och kommer ur sin vrå för att åter bejaka ljuset. Förut strypt energi och inpiration flödar tillbaka till kroppen och knoppen. Världen får ros på kind igen...

Med ros på kind kommer också Converse på fot! Ja, idag valde jag tygskorna för dagens utflykt. Det gick ypperligt, och för mig ett säkert vårtecken. Nog ska vi inte ta ut den fullständiga vårlyckan i förskott, men kan lugnt säga att dagen omfamnats, med allt den inneburit. Även om rusket skulle hälsa på oss imorgon, kommer vi inte ifrån faktum att det var sol idag!


Blir så sugen på grönt i hemmet att en härlig murgröna fick följa med in igår.
Den gjorde sig fin på bordet i min fina zinktrådskorg från Madam Stoltz.
Murgrönan kan vara min absoluta favorit bland grönväxterna. Lättskött och vacker.


Ljushållarna i betong och glas kommer från Sia.

Fortsatt god kväll önskar jag er! // Fröken M.


2.21.2012

[Glory, glory...]

Captured by Fröken M.


Vilken härlig dag vi haft vänner!
Solen har verkligen givit oss ett stort leende. Jag tror den med sina värmande strålar ville säga, " håll ut, snart kommer jag för att stanna..." Ljuvlighet.
Tillbringade ett par timmar på en uteservering med fingrarna tätt flätade om lattemuggen och solbrillorna på nästippen. Glory, glory.

 De senaste timmarna har spenderats vid en öppen eld i goda semlors- och vänners lag!
Förmodar att de flesta av er nog mumsat på en och annan semla, dagen till ära?
Kan inte annat än att vara tacksam och grymt belåten.

 Gläder mig åt allt som kan firas och tar varje tillfälle i akt. Väsentligt eller ej, livet blir trots allt festligare med fest.


Kram // Fröken M.


2.17.2012

[ Krokigt...]


Krokar i alla dess former. Love.
 Denna hänger i mitt sovrum just nu. Ja, den kanske inte riktigt är typiskt mig, men som jag skrivit i tidigare inlägg blir jag på vårkanten sugen på medelhavsstuket. Mycket vitt blandat med textilier i blå nyanser. Även inredningsprylarna får återge medelhavskulturen. Urnor, stråhattar, trädetaljer, så också denna hacienda-aktiga kroken.
Att vara en "typisk" person, passar inte mig inser jag. Det är det fina med att inspireras och åter hitta nya förälskelser.Hoppas solen strålar mot dig idag! // Fröken M.

2.15.2012

[ Today I am a bird...]

Vill idag lyfta fram denna vackra mugg, Mademoiselle Oiseau från Rörstrand.
Trevligt med budskapet som hägrar i takt med att drycken sippas.
Today I am a bird....Adorable!


viaLove // Fröken M.

2.14.2012

[ I Kärlekens tecken...]

Glad kärleksdag!
Bjuder idag på foton sen ett par år tillbaka men som jag älskar lika mycket idag! Paren är goda vänner till mig som valt att dela livet tillsammans.  Jag har fått privilegiet att fånga vackra ögonblick som dom delat med varandra och såklart med mig.
Hoppas ni ska gilla bilderna.

Ta väl hand om varandra, alltid!
Stor kram // Fröken M.

2.13.2012

[ Gnistrande vitt och solstänk...]


Godingar!
Hoppas ni har haft en förtjusande helg och njutit av den!

Min helg har gått i gemenskapens tecken. Här har skrattats och stojjats och ätits. Det är så härligt med glädje. Så härligt att få skratta! Bättre blev det också när solen strålade mot oss. Och än skiner den. Det riktigt värmer när ansiktet träffas. Vilken lycka. Vi är verkligen påväg, och snart, snart är vi där...
Ljumma vindar och skira kläder. Snart.
Tills dess får vi ta tillvara på gnistrande vitt och solstänk.

Härlig dag till er! // Fröken M.

2.08.2012

[ En hjärtefröjd...] Kära ni!
Vill dela med mig dessa fantastiska bilder på barnrum. Trots att jag inte har barn blev jag otroligt inspirerad. Det är för mig en hjärtefröjd, att framför allt, se sådana gedigna och vackra skåp. Om jag tänker efter är det numera sällan man hittar "speciella" skåp i svenska hem. Skåpmöbeln ska ju mest vara praktisk och inte så mycket "snygg". Men jo, jag vill slå ett slag för den, här och nu!
Vad säger ni?!Observera det läckra golvet på bilden nedan! Sagolikt!


 Fint och kreativt inslag med längdmarkören på det vita skåpet! Lovely!


Fortsatt trevlig vecka till er och allt gott! // Fröken M.

2.01.2012

[ Vitt & varmt...]


Godingar!
Som jag innan skrivit har jag över öronen just nu. Håll tillgodo, jag kommer åter, snart!
Men lite, lite glussande på inspiration är ett måste i pauserna.
Hittade dessa fantastiska bilder och hoppas att även ni skall njuta av dem.
Rofyllt. Vitt. Varmt.

Just nu:
Vill vistas under en mjuk och varm filt,
läsa en bra bok och läppja på en mugg varm choklad...
Trevlig kväll! // Fröken M.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...